Turridning

Naturkompagniet Danmark tilbyder turridning på islandske heste. Turene foregår på små hold med erfaren rytter og guide. Opstarten er i en lille fold ved Naturkompagniet, hvor vi sikrer os at alle heste og ryttere er klar, inden turen går ud i skoven.

For de der har brug for det, undervises der undervejs i ridning og håndtering af hesten.
  • Begyndere: Turene for begyndere er hyggelige og rolige ture hvor tempoet foregår i skridt og tölt.
  • Letøvede: Turene foregår i skridt, trav og tölt. Her skal rytteren som et minimum kunne ride let sæde.
  • Øvet: Turene foregår i alle gangarter. Det forventes at rytteren er forholdsvis rutineret og har balancen i orden, kan ride med god kontakt og styring af hesten
  • Trækketur: Vi tilbyder også trækketure for de mindste. Aldersgrænsen er 4 år. Oplevelsen har en varighed på ca. en time, hvor der indgår striglen, opsadling og ridning.

OBS!
Børn skal være min 12 år for at være med på turridning
For førstegangs ryttere, bliver der afsat ekstra tid, til instruktion før de kan deltage på turridningen – dette både for hestens og rytterens skyld. Prisen er den samme, men selve turen blir tidsmæssigt kortere.
Det er vigtigt at rytteren er tryg og afslappet – hermed bliver hesten det også. I enetimerne arbejdes der først og fremmest med rytterens forståelse af hestens signaler og adfærd, balance og opstilling,
Alle vores ture er guidede, og det er derfor ikke muligt at ride ud på egen hånd.
Vægtgrænse: da den islandske hest er en lille hest er vores vægtgrænse for rytteren 90 kg, overskrides vægtgrænsen kan rytteren ikke deltage på turen, det indbetalte beløb tilbagebetales ikke.